Bureau Lotte

illustratie & meer

tekeningen
schilderingen
boeken
curator
meer info
instagram

Liefste lezer,
welkom op mijn website. Hier vind je de dingen die ik maak of heb (mee)bedacht.

kan ik iets voor jou doen? stuur me een mail!
bureaulotte@outlook.com

© Lotte Egtberts (2024)


Bureau Lotte

illustratie & meer

Monologue Intérieur

11 augustus 2019
Performance
Kunsthal Gent
Performer: Maïthé Truyens
Monologue Intérieur is een performance en alternatieve rondleiding die ik specifiek voor Kunsthal Gent heb geschreven en bedacht.

Een kleine groep bezoekers werd op 11 augustus 2019 door performer Maïthé Truyens meegenomen op een rondgang door het voormalig karmelietenklooster - nu Kunsthal Gent. Tijdens de performance internaliseert zij mijn gedachtestroom over het voormalige klooster en zijn geschiedenis, afwisselend tussen historische feiten, filosofische reflecties en poëtische absurditeiten. Het resultaat is geen typische rondleiding, maar een dwaalwandeling en dynamische contemplatie die zich door oude en nieuwe ruimtes beweegt, van binnen naar buiten, van lawaai naar stilte, van isolement naar onderdompeling.

Met Monologue Intérieur wilde ik antwoord vinden op de vragen: waar vinden we de waarheid? Hoe kunnen wij ons het best ontplooien? Is het in afzondering en stilte, of te midden van alle mensen en levendigheid?

Met dank aan: Daniëlle van Zuijlen (Kunsthal Gent), Anthony Hudek, Samuel Saelemakers, Maïthé Truyens, Trees Coene en Roger Van Bockstaele (Koninklijke Dekenij Patershol)